Uniek Sporten in Brabant

Sporten en bewegen is leuk en gezond, ook als je een handicap hebt!

Uniek Sporten voor iedereen in Brabant


Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen! Een beperking mag daarbij geen belemmering zijn. Daarom biedt Uniek Sporten Brabant gratis ondersteuning aan mensen met een beperking  of chronische ziekte bij het vinden van een passende sport. Heeft u patiënten of cliënten die (meer) willen bewegen? Ontdek hoe u ze makkelijk kan doorsturen naar onze beweegcoaches. Neem vrijblijvend contact op met een beweegcoach bij u in de buurt. Uw cliënt kan ook zelf contact opnemen met een beweegcoach. Selecteer uw gemeente/regio hieronder en ontdek met wie u contact kunt opnemen.

Waar is Uniek Sporten Brabant actief?
Uniek Sporten Midden Brabant is een samenwerkingsverband tussen 7 gemeenten. Binnen de aangesloten gemeenten Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk zijn we actief op het gebied van sportstimulering en ondersteuning.

Voor wie is het Uniek Sporten Brabant?
Uniek Sporten Brabant is er voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking en/of chronische aandoening. Het gaat hierbij om mensen met een lichamelijke en/of (licht)verstandelijke beperking, mensen met een chronische aandoening of NAH, mensen met gedragsproblematiek (stoornis in het autistisch spectrum) of mensen die blind /slechtziend of doof/slechthorend zijn.

Heb jij een beperking en wil je graag sporten?
Mogelijk vraag jij je af wat de mogelijkheden zijn en of er een sport/activiteit bij zit die jij zou kunnen beoefenen. Misschien wil je een afspraak met de Sport- en beweegcoach maken of zit je met vragen over bijvoorbeeld vervoer, financiën, aanpassingen (sportrolstoel etc.), die betrekking hebben op het deelnemen aan een sport- of beweegactiviteit. Uniek Sporten Brabant wil je graag helpen bij al deze vragen.

Wat biedt de Sport- en beweegcoach?
De sportcoach kan samen met jou uitzoeken welke sport je leuk vindt en bij welke sportaanbieder je die kunt gaan beoefenen!!
In de intake gaan jullie samen kijken welke sport(en) bij jou passen. Daarna neemt de Sport- en beweegcoach contact op met een sportaanbieder, die voldoet aan jouw eisen en maakt in overleg met jou een afspraak voor een proefles. Naast dit traject is het ook mogelijk telefonisch of per mail jouw vragen over een sport- of beweegactiviteit voor je uit te zoeken. Onze Sport- en beweegcoach is Ben de Fretes en hij is te bereiken op tel.nr. 06-15881886 of per e-mail sportcoach@tilburg.nl.

Heb je als sportaanbieder ondersteuning nodig?
Uniek Sporten Brabant ondersteunt sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Om leden te werven werken we samen met het (speciaal) onderwijs, de zorg en welzijnsinstellingen. Ook deskundigheidsbevordering en advisering bij subsidie- en sponsoraanvragen behoren tot de mogelijkheden. Verder kunnen we ondersteuning bieden bij het organiseren van een toernooi, kennismakingsevenement of andere sport- of beweegactiviteit.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Regiocoördinator Judith van Berkel, tel.nr. 06-21000132 of e-mail judith.van.berkel@tilburg.nl.