Sjors Sportief en Sjors Creatief opnieuw in Oisterwijk

Alle kinderen uit het basisonderwijs van onze gemeente krijgen volgende week weer het Sjorsboekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen meedoen om (vaak gratis) kennis te maken met 1 of meerdere activiteiten. 

Vorig schooljaar deden ruim 1000 kinderen mee. Een ongekend succes! De inschrijving start op 7 februari. Op deze manier hoeven leerlingen niet meteen lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 schrijven zich vanaf 7 februari in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Tot die tijd is op deze website al van alles te beleven.

Voldoende keuze

De kinderen hebben keus uit meer dan 60 sportieve en creatieve activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan sporten als atletiek, badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, scouting en tennis. De creatievelingen kunnen muziek maken, tekenen, schilderen, taart maken en knutselen. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven en meedoen kan het hele jaar door.

Gemeentelijk sportbeleid

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Oisterwijk hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 80 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten mee te doen.

Meer informatie

Neem meer informatie alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.

Sjors Sportief en Creatief