Ontmoeting in Beweging weer opgestart!

Ontmoeting in Beweging gaat weer van start!

Met ingang van maandag 8 juni gaat het programma Ontmoeting in Beweging weer voorzichtig van start. Rondom Den Donk worden speciale ‘buiten’ beweeg- en yogalessen verzorgd. We starten in kleine groepen van maximaal 10-12 personen. De beweegactiviteiten zijn voor iedereen van 55 jaar en ouder die behoefte heeft om weer anderen te ontmoeten. Dus zowel onze ‘vaste’ deelnemers’ als nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Sinds 12 maart heeft het beweegprogramma helaas stil gelegen. Gelukkig is er al die tijd wel online les gegeven door de bewegingscoaches van WYzorg en de dames van de stoelyoga. Veel Oisterwijkers hebben genoten van die dagelijkse beweeg- en ontspanningslessen.

Nu het kabinet stap voor stap de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder aan het versoepelen is, komen wij ook weer in beweging. Vanaf 11 mei is er weer groen licht gegeven voor buiten sporten worden door volwassenen en vanaf 1 juni mag dat ook weer in groepen van meer dan 3 personen, mits op 1,5 meter afstand van elkaar. Daar gaan we natuurlijk voor zorgen. We passen het programma maandelijks aan op wat weer kan en mag. Binnen sporten in Den Donk mag nog niet, maar wel op het buitenterras. Met de zwemgroepen moeten we dus nog even wachten en jammer genoeg kan vervoer met de PAREL Express ook nog niet. Laten we daarom hopen op mooi weer voor de komende maanden!

Programma voor de maand JUNI
Maandag (8, 15, 22, 29) 10.00 – 11.00 uur Buitengym ‘actief
Maandag (8, 15, 22, 29) 11.00 – 12.00 uur Buitengym ‘op stoel’
Vrijdag (12, 19, 26) 10.00 – 11.00 uur Wandeling +/- 3 km
Vrijdag (12, 19, 26) 10.00 – 11.00 uur Stoelyoga
Vrijdag (12, 19, 26) 11.00 – 12.00 uur Wandeling +/- 5 km.

De beweeglessen duren ca. 45 minuten. Iedereen die komt, komt op eigen risico, wij doen er alles aan om het veilig te houden. Tussen de beide lesuren in wordt het materiaal ontsmet en is er ruimte voor napraten. Wie dat wil, kan op eigen gelegenheid een consumptie gaan gebruiken in de horeca van Den Donk. Zowel voor de beweeglessen als voor gebruik van de horeca volgen we strikt de aanwijzingen van het RIVM. Deze zijn vertaald in spelregels die ter plekke worden rondgedeeld en uitgelegd. Alle beweegactiviteiten gebeuren onder begeleiding van een bevoegd lesgever. Hij of zij neemt de verantwoordelijkheid voor de groep en zorgt dat de spelregels worden nageleefd. Ga jij met ons sporten in de openbare ruimte, respecteer dan de spelregels. Samen houden we rekening met anderen en ieders veiligheid. Dan kan sporten weer worden zoals het bedoeld was: samen, gezond en gezellig!

Ontmoeting in Beweging is een gezamenlijk initiatief van stichting Oisterwijk Centraal, stichting Ons Oisterwijk en Optisport Den Donk, mede uitgevoerd door Mentorhulp Oisterwijk en Sport- en Zorgatelier WYzorg. We bedanken gemeente Oisterwijk, het Oranje Fonds, VSBfonds en ZonMw voor hun financiële steun waardoor dit programma mogelijk gemaakt wordt. Voor meer informatie en aanmelding: bel, app of mail met Karin Rentmeester van Mentorhulp Oisterwijk: tel. 06-47933872 of mentorhulpoisterwijk@outlook.com