Old Stars hervatten training

Na een kleine 3 maanden onderbreking was het op donderdag 4 juni dan eindelijk weer zover. De Old Stars (wandelvoetbal voor 55+) zijn weer van start gegaan.

Een groep van in totaal 16 mannen (60+) spelen normaal gesproken wekelijks samen in de SoccerArena op de Donk. Deze voetbalgroep speelt een aangepaste voetbalvariant waarbij de grootste verschillen met “normaal voetbal” zijn dat de bal laag blijft en niet gerend mag worden.

Op onze binnenlocatie kunnen we voorlopig nog niet aan de slag en om “de 1,5 meter regel” goed invulling te geven is een ruime buitenlocatie nodig. Natuurlijk Gezond Oisterwijk heeft hier perfect in gefaciliteerd en in de zomermaanden zijn de Old Stars welkom op de prachtige sportvelden aan de Gemullehoekenweg, voorheen het complex van Taxandria.

Tijdens de eerste training stond een pass en trap vorm, afwerkvorm en spelvorm op het programma. Afgesloten werd met een spelvorm waarbij twee teams streden om de winst. Dit werd uiteraard niet gedaan in normale wedstrijdvorm maar in een scoorspel waarbij elk team zoveel mogelijk goals probeerde te maken. De gehele training was het geen enkele moeite voor de deelnemers om de juiste afstand te bewaren en na afloop was de conclusie dat de training zeker niet minder intensief of leuk was!

De komende donderdagen voetballen wij steeds van 10:30-11:30u en deelnemen is mogelijk, een proefles is geheel kosteloos en aanmelden hiervoor kan bij Mathijs (06-25336614) of beweegcoach Jelle via jelle@natuurlijkgezondoisterwijk.nl