NAH zwemmen met Edwin van der Sar Foundation

NAH zwemmen in Oisterwijk wordt mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen Gemeente Oisterwijk, Zwembad de Leye, Sport- en Zorgatelier en de Edwin van der Sar foundation.

Vol enthousiasme & plezier

Het is donderdagmiddag 25 januari, het wekelijkse zwemuurtje zit er weer op. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en de zwemmers komen nog even bijeen voor een leuke groepsfoto. Ondanks de vermoeidheid straalt het enthousiasme, plezier en het voldane gevoel ervan af. “Ik kijk er altijd erg naar uit, ik ben graag in het water, dit is na mijn NAH niet veranderd. Het biedt plezier en vooral ontspanning”, aldus Irma (één van de deelnemers).

Zwemmen voor mensen met NAH

Voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is het niet gemakkelijk om een goede en veilige zwemplek te vinden. Het ontbreken van deskundige begeleiding, een goede toegankelijkheid van het zwembad en teveel prikkels zijn factoren die ertoe leiden dat mensen met NAH niet zwemmen. Sport- en Zorgatelier Oisterwijk en Optisport zwembad de Leye brengen daar – in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation en de gemeente Oisterwijk – verandering in. Door de financiële steun is het mogelijk de lessen betaalbaar te houden. Daarnaast ervaren we inmiddels al enkele weken hoe fijn de nieuwe zwembad-rolstoel is die de Edwin van der Sar Foundation ons heeft geschonken.

Zwem mee

Elke donderdag, m.u.v. schoolvakanties, is het bad open van 13.15 tot 15.15 uur. In die tijd zijn er twee groepen van elk een klein uur. Een gratis proefles is mogelijk. Bevalt het? Dan ben je van harte welkom om elke week te komen zwemmen (€5 per les). Je hebt geen CIZ of WMO indicatie nodig om mee te doen. Meer weten of meedoen? Neem contact op met Jelle van de Elzen via jellevandenelzen@wyzorg.nl of 06-42059520. Meer weten over de Edwin van der Sar foundation? Kijk op www.edwinvandersarfoundation.org.

NAH zwemmen Oisterwijk