Aftrap Natuurlijk Gezond! Heel Oisterwijk in beweging!

Dinsdag 6 februari vond op basisschool De Vonder in Moergestel de aftrap plaats van ‘Natuurlijk Gezond’. Met een grote knal werd confetti over de aanwezige mensen geschoten en hiermee werd de nieuwe website gelanceerd.

Wethouder Smit mocht het eerste boekje van Sjors Sportief & Sjors Creatief uitreiken aan de winnares van de Sjors-tekenwedstrijd. De lancering was een écht feest. Alle kinderen hebben samen op het schoolplein onder leiding van een instructeur gedanst en bewogen en zongen het ‘Natuurlijk Gezond lied’. Ook enkele bewoners van Stanislaus waren aanwezig en gingen met de voetjes van de vloer.

Plan Natuurlijk Gezond

Met het plan Natuurlijk Gezond wordt een impuls gegeven om een actieve, sportieve, gezonde en culturele leefstijl te bereiken onder alle inwoners van de gemeente Oisterwijk. Gemeente Oisterwijk moet aantrekkelijk zijn om in te wonen, werken, leven en recreëren. We willen dat inwoners trots zijn om hier te wonen. Iedereen doet mee, de gehele gemeenschap, van jong tot oud.

Doel: Een gezond leven voor alle inwoners

Sport, bewegen en cultuur worden als middel ingezet. Dit draagt bij aan ontmoeting, ontwikkeling, leefbaarheid, integratie en plezier. Het doel is dat alle inwoners een gezond leven leiden. Daarom stimuleren we dat inwoners voldoende bewegen en een gezonde en vitale leefstijl hebben. Dit komt mede door de stimulans van de natuurlijke omgeving in Oisterwijk. Het bovenstaande verhaal wordt uitgedragen door de combinatiefunctionarissen onder de naam:

Natuurlijk Gezond!
Heel Oisterwijk in beweging!

Bekijk ook het filmpje gemaakt door Moergestel TV.