Jelles kerstvakantietips!

Het is kerstvakantie. Dat betekent dat de scholen vakantie hebben en veel verenigingen een winterstop. Maar dat betekent niet dat er niets leuks gebeurt in Oisterwijk! Daarom heb ik een aantal leuke activiteiten voor jou op een rijtje gezet. Mocht je je vervelen deze vakantie.

Winter Village Oisterwijk

Misschien heb je het al ontdekt: de Winter Village Oisterwijk op de kop van De Lind. De schaatsbaan is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur, mits het programma anders aangeeft. Je hoeft je zeker niet te vervelen, want tot en met 6 januari is er bijna elke dag wel iets leuks te doen. Doe mee aan het ijshockeytoernooi, kom een dansje wagen bij de Kids Disco on Ice of kom fluitketelschuiven. Test je kennis tijdens de PUBQUIZ of ga terug in de tijd bij Back to the 70s-80s-90s. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten. Bekijk hier het hele activiteitenprogramma van Winter Village Oisterwijk. Afhankelijk van de activiteiten is de Winterstube tot 1.00 uur geopend. Wist je dat je met schaatsen al gauw 7 calorieën per uur verbrand. Met een uurtje schaatsen zit je al snel op 539 calorieën.

Natuurlijk Gezond Oisterwijk - schaatsen

Groot Speijck

Hou je meer van een wat rustigere activiteit? Dan is wandelen bij Brabantse Natuurpoort Groot Speijck misschien meer iets voor jou. Voor mij een ideale manier om een frisse neus te halen. Vaak zit je met de feestdagen gauw uren op de bank. Dan vind ik het fijn om toch nog even naar buiten te gaan. Er zijn genoeg wandelroutes in dit prachtige bos. En heerlijk om na een stevige wandeling op te warmen met een grote mok warme chocolademelk. Hou je meer van fietsen? Er is ook een Oisterwijkse fietsproeverij. Tijdens welverdiende pauzes fiets je langs deelnemende horecabedrijven. Super leuk om te doen met familie of vrienden. Kijk voor meer informatie op de website van Groot Speijck.

Moergestel Kerstdorp

Breng een bezoekje aan Moergestel. Van 21 december tot en met 6 januari wordt Moergestel helemaal ondergedompeld in de kerstsferen. Op verschillende plekken staan er kerststallen die je kunt bezoeken. Er wordt er zelfs een gemaakt van afval dat langs de weg is gevonden. Twee routes verbinden de dertien verschillende locaties met elkaar. Je kunt deze routes te voet, met de fiets of met de auto volgen. Je kunt ook meedoen aan een lichtjes-, een lampionnen- of een puzzeltocht. Zo is dit een activiteit voor jong en oud!

Ik hoop dat je je deze vakantie niet hoeft te vervelen. Misschien komen we elkaar zelfs nog ergens tegen! Ga je nog meer leuke dingen doen tijdens de kerstvakantie? Laat het ons zeker even weten via onze Facebookpagina van Natuurlijk Gezond Oisterwijk.