Oisterwijk beweegt thuis

Net als iedereen in Nederland hebben we ook in Oisterwijk te maken met het Coronavirus. Je kunt daardoor even niet naar school, naar je werk of naar de sportvereniging. We moeten allemaal thuis blijven.

Thuis zitten, betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Juist niet! Door te bewegen blijven we fit én zorgen we voor een goede weerstand. Door creatief bezig te zijn verzet je je zinnen en laat je je hersenen kraken. Daarom helpen onze beweeg- en cultuurcoaches je de komende weken om thuis lekker te bewegen. We delen beweegtips, leuke challenge’s en gezonde recepten. Doe met ons mee!

#Oisterwijkbeweegtthuis

Op deze pagina delen we een paar leuke challenge’s, zodat je elke dag kan bewegen. Ook kun je alle video’s terug vinden op het YouTube kanaal.

Laat ons vooral weten welke filmpjes en oefeningen jij het leukste vindt! Dat kan door op Facebook of YouTube een bericht achter te laten of een leuke foto of video toe te sturen via Facebook.

Cultuurcoach Tiny leert je een gave muziekchallenge
Beweegcoach Wout kan het! Kun jij dit ook?
Beweegcoach Paula heeft een te gekke hinkelchallenge voor je!
Onze beweegcoaches senioren Jelle en Lisan hebben een reeks beweeglessen voor jullie. Kijk voor meer beweegvideo’s op ons YouTube kanaal.

Extra beweeginspiratie nodig?

Jelle deelt een beweegboek speciaal voor senioren. Nu je even niet naar je dagbesteding of activiteitencentrum kunt geven we je graag wat extra inspiratie. Het is ook heel geschikt voor begeleiders op woongroepen.

Het zijn diverse laagdrempelige spellen die met weinig materiaal toch erg leuk zijn om te doen. In dit boek staan 24 uitdagende en eenvoudig te begrijpen spellen uitgelegd. Je kunt het zo makkelijk en zo moeilijk maken als je wilt, dus kijk goed naar wat de bewoner wel en niet aankan. Een groot deel van de spellen zijn geschikt om zittend of vanuit een rolstoel uit te voeren. Plezier is het belangrijkste om de bewoners in beweging te houden! Met je eigen enthousiasme zet je anderen aan tot bewegen.

Let op, houd je wel aan de 1,5 meter afstand en andere voorzorgsmaatregelen. Veel plezier!